'The future depends on what we do in the present' -Gandhi

5 november 2024 - Nizamuddin (delhi), India

Uitstel is niet altijd afstel. Ik had een zevental jaar geleden al eens deze reis met shoestring geboekt, wat toen niet is kunnen doorgaan. En ik dacht nu doe ik het...anders komt het er nooit mee van. Waarom shoestring, verschillende redenen:ze hebben de aantrekkelijkste route (in een record tempo heel wat steden) , lokale reisbegeleider, ik had eventjes ook geen zin in een nachttrein...en het Dennis-verhaal/schrik/vrees om nog eens zo een reisleider mee te maken zit er toch nog ergens in ook.  En het Pushkar camel festival lijkt me enig op mee te maken...

Maandag werd een beetje stressy. Dan kies ik een keer om niet te trein te nemen naar de luchthaven, is er een ongeval in Ternat, werken aan het viaduct van Vilvoorde en ...wil ik na de bagage dropoff rustig voorbij de bagage controle is er daar een hectiek van jewelste. Zoveel mensen heb ik daar nog nooit gezien. Wow! Nu...heb in het verleden op deze manier in Houston een Zweed leren kennen waar ik nog steeds af en toe contact mee heb. Staat dezelfde dame voor me die net na mij stond aan de bagage dropoff. Kom ik toe in Istanbul staat ze daar weer naast me bij het informatiebord. Ga ik naar de gate om te boarden naar Delhi en wie staat daar voor mij...ook zij. Na een enthousiaste kennismaking zoals vrouwen dat kunnen, hebben we nummers uitgewisseld en zullen we afspreken in België. Ze was onderweg naar vrienden in Delhi en familie in Calcutta en komt. 30 januari terug. Hoe alles toch soms loopt....

Beetje vervelend, Turkish airlines had mijn vlucht omgeboekt naar een low cost maatschappij Indigo: geen onboard entertainment, geen eten of drinken, dit op een vlucht van 6u hmmmmmm. Gelukkig was ik beetje voorzien. Iedereen van de vlucht zat wat op andere vluchten dus we zagen elkaar pas voor het eerst in het hotel. Waar onze lokale reisleider ( met de moeilijke naam...) ons welkom heette. Hij vloog er ook onmiddellijk in. In een record tempo heeft hij ons enkele belangrijke bezienswaardigheden van Delhi getoond: de grote moskee, de sikh tempel, het graf van Gandhi, old delhi, ... En hij waarschuwde ons dat sowieso iedereen last van zijn belly zal krijgen. Dat beloofd...Hij geeft wel heel wat advies rond wat we kunnen eten en wat niet, en brengt ons naar restaurantjes waar onze magen wel tegen het eten zouden moeten kunnen.

Morgen gaan we richting Agra, sinds ik Beneath a marble sky las van John Shors staat de Taj Mahal bovenaan mij wenslijstje. Ben dan ook enorm benieuwd.

20241105_20073920241105_123434

1. MICHEL:
    5 november 2024
    Fijne en veilige reis toegewenst
  2. Nancy:
    5 november 2024
    Wat een begin! Hopelijk loopt alles vlotjes nu en fingers crossed voor maag en darmen 😉😉 xxx
  3. Ann:
    5 november 2024
    Fijne reis gewenst…taj Mahal is zooo mooi…ons gezin heeft in die 14 dagen geen last gehad van onze belly, blijf je enterol dagelijks innemen, dat is de tip!
  4. Germaine:
    Take care Silke !
    Ik wens je een mooie reis!
  5. Peter:
    5 november 2024
    Leuk dat we weer met je mee kunnen. Onze buik houdt het prima, die van jou ook?
  6. Evy Meulemeester:
    5 november 2024
    Geniet er volop van! Die belly, die kan jij wel de baas ;-) ik kijk uit maar het vervolg!
  7. Joke:
    5 november 2024
    Fijne reis en mooie ervaringen op doen
  8. Yvonne Ligterink:
    5 november 2024
    Ik wens je een fijne reis en zeer goede oordopjes voor het Puskar Camel Festival 😀
  9. 5 november 2024
    Fijne reis
  10. Hannelore Roos:
    5 november 2024
    Mijn man is naar Pushkar geweest en spreekt er nog van! Zelf heb ik het kamelen festival nog nooit bijgewoond. Geniet ervan! We hadden een vrouwelijke gids voor de Taj Mahal. Raad ik zeer sterk aan! Werk aanbieden aan vrouwen als je kan. Ik zoek haar naam op.
  11. Silke:
    6 november 2024
    Hoi Hannelore, bedankt zal ik zeker doen.
    Moest je in Jodhpur en Jaipur een vrouwelijke gids kennen mag je ze zeker doorgeven :)
  12. Jie:
    5 november 2024
    Wauw, TOF ! Geniet ervan en be safe.
  13. Martine:
    Geniet van je mooie reis ! Top
    Het is de moeite om deze reis nooit meer te vergeten !!
  14. Martin:
    6 november 2024
    Ik zou zeggen GO, GO, GO for it en blijf vooral genieten - van alles :)
  15. Mounia:
    6 november 2024
    Bon voyage Silke et merci de partager ton expérience avec nous.
  16. Ria:
    7 november 2024
    Silke, Geniet ervan met volle teugen 😉.
    Een pittig begin blijkbaar, maar daar ben jij tg opgewassen he.. Benieuwd naar het vervolg.. 🤞🍀🍀