To travel is to discover that everyone is wrong about other country's
13 september 2025 - Tashkent, Oezbekistan
Het zit er alweer op. Laatste dagje Oezbekistan.
Samen met Greta, Kees en Gerlof nog snel even naar het treinmuseum geweest. Waar we per ongeluk langs de kassa heengelopen waren. En tegen dat w e ehet beseften was de kassa dicht en waren we ook binnen zonder te betalen. We hadden wel netjes 2 keer gevraagd waar de kassa was, maar ze lieten ons gewoon zo rondlopen. Het is een leuk openlicht museum met enorme locomotieven maar de uitleg over de enorme machines ontbrak meestal wel. Men had zoveel meer met dit museum kunnen doen, het zoveel interessanter kunnen maken. Maar dit komt mss wel nog eens.
Een volgende korte stop deden we op de markt. Maar hoe indrukwekkend we deze de eerste dag vonden...hoe minder leuk we hem nu vonden. Waarschijnlijk begint de vermoeidheid zich in onze kleren te kruipen.
Ik had ook nog een metrostation op mijn lijstje staan die we dan maar onderweg naar ons hotel snel even aandeden. Net als de andere was die weer bijzonder ingegricht. Toch blij dat ik deze laatste toch nog heb gezien.
Oezbekistan is weeral zo een land waar veel vooroordelen over bestaan. Voor ik vertrok kreeg ik vaak de vraag waar het lag, wat er te zien is, wat ik er ging doen, .... en vooral dat ik moest opletten want het zou hier gevaarlijk zijn. Daar is helemaal niets van aan. Het is super veilig, ook in de avond kan je hieir als vrouw veilig op straat begeven ( zelfs donkere steegjes), het is een seculier land waar veel moskeëen een herbestemming hebben gekregen, overal is alles netjes en goed onderhouden, de bevolking is superlief en goudeerlijk! Ene het is niet overlopen van de toeristen. Kortom Centraal- Azië is een topbestemming.
Op naar mijn volgende bestemming op de Zijde Route!

Ik antwoord misschien niet op elke gebeurtenis maar dat wil niet zeggen dat ik 't niet lees.
Wat meer foto's graag 😃