Surviving India
18 november 2024 - Delhi, India
Wanneer je naar India gaat heb je ogen tekort. Het land is een enorm kleurrijk land. Rose, geel, oranje, ... de straten, de mensen, de sari's je komt letterlijk ogen tekort. Maar er is natuurlijk ook veel te zien, Taj Mahal ( een van de 7 wereldwonderen), forten, haveli's. Onnoemelijk veel. Hiernaast is het een land van kruiden e heerlijke kruiden. De smaakpapillen zullen overuren draaien. En dan is er nog de chaos en de vele geluiden. De rituelen in de tempels, trouwfeesten, muezzin van de moskee, de toetertjes van de tuktuk, ...een aanslag op je gehoor dus. Doordat India zoveel verschillende indrukken nalaat op al je zintuigen, blijft alles nog lang nazinderen en heb je tijd nodig om deze te verwerken. Hierdoor dien je je dan ook voor te bereiden op enkele rusteloze nachten waarbij je hersenen hun best zullen doen alles even tot je te laten doordringen en bezinken.
Enkele andere tips zijn hierboven al half verwerkt: het is nooit echt stil en moeilijke slapers nemen best oordoppen mee.
Heb deze keer enkel gebruik gemaakt van fleswater met een verzegelde dop, ook voor het tandenpoetsen. Enkele van de groep deden het toch met de kraan en hebben uiteindelijk ook geen last gekregen. Maar fleswater blijft altijd beter.
Deze keer heb ik ook van streetfood afgebleven ( met enorm veel pijn in het hart wel) Maar weet je als je ziek wordt dan mis je natuurlijk een stuk van je vakantie. Ik heb ook iedere ochtend bifido lacto capsules ingenomen wat zeker ook helpt.
Het is altijd handig om kleingeld bij te hebben. Zeker in de kleinere steden.
Als kledij is alles tot onder de knie prima en t-shirts geen topjes. Sandalen of slippers blijven handig als je tempels bezoekt. En de rattentempel neem je best een paar oude sokken mee.
Om te betalen en de kosten zo laag mogelijk te houden heb ik me een wise kaart aangeschaft. Hier kan ik roepies op zetten zodat het wisselen en afhalen voordeliger is.