If you want the rose, you must put up with the thorn- Hindu proverb Alka Joshi
18 november 2024 - Nawalgarh, India
Dit was het dan, de laatste dag is alweer aangebroken. We zijn op weg naar New Delhi van waar we terug naar huis zullen vliegen. Iedereen vliegt beetje apart, gezien shoestring kijkt wat de voordeligste vlucht is op het ogenblik van boeken. Normaal zouden Indy en Ashlee ook op mijn vlucht zitten maar die hebben er een verlenging bij geboekt naar Varanasi.
Gisteren hebben we onze laatste locatie bezocht: Nawalgarh. Een kleine stad die vol staat van de prachtige haveli's. Oude handelshuizen vol van de fresco's. Ook ons hotel bevond zich in een van deze haveli's.
Na een snelle lunch hebben we een korte stadstour gedaan en een van de oude haveli's bezocht. Wat jammer dat de meeste toch wel wat vervallen bijstaan of zelfs afgebroken worden. Is toch wel een stukje erfgoed die verloren gaat.
In de avond hebben we het nog gezellig gemaakt met zijn allen. Het was de laatste avond dat we samen waren. Yatzee en jungle fever werd boven gehaald en bij deze laatste had ik bijna een blessure van Mariska haar nagel die tegel mijn handpalm schraapte. Maar we hebben het overleefd.
Het grappigste wat ik tijdens deze reis heb geleerd is dat België beroemd is in India voor zijn glas. Wij de drie Belgen die mee waren hadden hier dus totaal geen idee van. Na even googlen kwamen we uit op het glaswerk van Val st Lambert...of dat het glaswerk is waar de Indiërs het steeds over hadden, geen idee.
Camel fair in Pushkar was dan weer de leukste ervaring en Udaipur vond ik de leukste locatie tijdens deze reis. Het mooiste natuurlijk de Taj, maar ook het gewone leven van de Indiërs met alle kleurrijke sari's.