Van Gjirokaster naar Ksamil
15 juni 2024 - Tirana, Albanië
In Gjirokaster boekten we 2 wandelingen: 1 in het stadscentrum en een ander naar de Ali Pasha brug. Beide 3 uurtjes stappen...dag 1 de ene toer dag 2 de andere. Maar toen kwamen ze met een voorstel om de 2 in 1 te doen en privé in plaats van in groep. En dit voor dezelfde prijs. We aarzelden natuurlijk geen moment. Het werd natuurlijk wel wat pittiger. Zes uren stappen, in de hitte berg op berg af...en natuurlijk een stukje door de natuur naar de Pasha brug.
Het werd een interessante tocht waarbij we veel gezien hebben, dankzij experience Gjirokaster. Het kasteel is zo groot en indrukwekkend. Best wel de moeite om deze even te bezoeken. En natuurlijk herkenden we weer een Mol locatie. Het centrale punt van de oude binnenstad waar men de opdracht kreeg een reuzegroot tapijt te maken.
We hadden het ook nog over de moeilijke route naar Gjirokaster en de gids zei onmiddellijk dat googlemaps daar niet echt werkt...hebben we dus ondervonden.
En ook hier weer zien we dat toerisme in de kinderschoenen staat maar dat men zijn best doet alles te verbeteren: zo werd er een nieuwe asfalt weg aangelegd naar het kasteel. Wat wel handig is; gezien ons hotel 'Te Kalaja' net aan de voet van het kasteel lag. Het was trouwens weer een uiterst charmant hotelletje met maar 2 kamers gerund door een lieftallige familie!!
Na Gjirokaster gingen we naar onze rustplaats Ksamil. Een badplaats vergelijkbaar met Blankenberge misschien. Waar we in een gloednieuw en prachtig hotel Admiro verbleven. Ik zeg rustplaats want het enige wat we hier deed was de archeologische site Butrint bezoeken. Deze heeft bij ons toch wel een indruk nagelaten en is dus zeker en vast de moeite waard!
Vandaag zijn we in Tirana gearriveerd waar we al een Belgische priester, van Brugge dan nog hebben ontmoet. Maar meer hierover morgen...
Vandaag speelt Albanië Europees en dat merk je aan al het rood op straat. Alles wordt versierd met het vlag zelfs de auto's.
[email protected]:15 juni 2024Mooi